/ netinfo
Пътят Смолян-Девин ще бъде затворен в района на с. Широка лъка, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Ограничението на движението ще бъде в сила от 21:00 ч. до 21:30 ч. Причината е в провеждането на тържествена заря-проверка в памет на загиналите воини от селото, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".

Широка лъка празнува своя празник на Голяма Богородица, която се почита за закрилница на населеното място. Селото почита герои като Капитан Петко войвода, ген. Калин Найденов - герой от Сръбско-българската, Балканската война, министър на войната и десетки други оставили костите си по бойните полета.

В Широка лъка ще бъде отбелязан тържествено и храмовият празник „Успение на Пресвета Богородица“, като началото на мероприятието е от 18:00 ч. Архиерейския наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще възглави Вечерня с последованието на „Опело на св. Богородица" в църквата в с. Широка лъка в съслужие на енорийския свещеник Иван Марински и други духовници от околията.