Затварят част от Околовръстния път на София
Затварят част от Околовръстния път на София / Sofia Photo Agency, архив
Пътят Широка лъка –  Куковица в общ. Смолян ще бъде затворен, заради извършване на взривни работи по пътното трасе, съобщават от общинската администрация в областният град. Участъкът ще бъде затворен за моторни превозни средства в периода от 14:00 ч. до 20:00 ч. В този промеждутък ще бъде взривена скала на км 4+500, за да бъде разширен пътя, който при последните наводнения в района бе компрометиран.

„Точно в този участък поддаде подпорна стена, която е строена преди няколко десетилетия от сръбски пленници от Балканската война, които са изградили със суха зидария. Сметнахме, че доста повече пари и време ще е необходимо за възстановяването й, за това ще разширим пътя с взривяване на ската над нея“, коментира кметът на Широка лъка Васил Седянков. За целта е създадена необходимата организация от страна на специализирана фирма, полиция и т.н. Очаква се взривните дейности да започнат около 15:00 ч., като след това ще започне и разчистването, като най-късно в 20:00 ч. ще бъде пуснато движението.

Въпросният участък е натоварен най-вече от товарни автомобили, които извозват дървен материал от близките местности. Обходеният маршрут е – м. Окманица – с. Кукувица и обратно.