Запрян Дачев се кандидатира за трети мандат
Запрян Дачев се кандидатира за трети мандат / netinfo

Кметът на Община „Марица” Запрян Дачев ще се кандидатира за трети мандат, съобщи самият той пред Дарик. Дачев ще бъде издигнат от БСП на общинското събрание на организацията на 24 август. В момента текат събрания на местните организации, които ще приключат до началото на следващата седмица. Очаква се инициативен комитет от бизнесмени също да подкрепи кандидатурата на Запрян Дачев.

Още три кандидатури се спрягат за кметския пост в Община „Марица”. СДС вероятно ще издигне Пламен Петков, но в момента все още текат преговори и номинации. Името на синия кандидат ще стане ясно най-късно до 10-ти септември, каза пред Дарик областният лидер на СДС Йордан Бакалов. Очаква се Димитър Иванов да бъде кандидатурата на Земеделския народен съюз на Мозер, а ВМРО ще издигне 30-годишния Радослав Кошински от Войводиново.

БСП ще издигне свои кандидати за 15 от 19-те села в Община „Марица”. Очаква се червените да подкрепят трима-четирима независими кандидат-кметове – за селата Труд и Рогош – досегашните кметове Костадин Трифонов и Георги Георгиев – и за Ясно поле.