Зам.министър Везиева: Данък вредни храни няма да направи храненето по-здравословно
Зам.министър Везиева: Данък вредни храни няма да направи храненето по-здравословно / ThinkStock/Getty Images

Заместник – министърът на икономиката Даниела Везиева откри днес в Пловдив бизнес конференцията „БГ храна – предизвикателства и възможности“ и изложението „БГ храна и приятели“, които се провеждат в Международен панаир – Пловдив

Данък вредни храни няма да направи храненето по-здравословно. Ако само налагането на данъци ни превъзпитава, то това означава, че ние като общество не сме дорасли да се саморегулираме“, заяви зам. – министърът.

Тя коментира още, че предстои анализ и преценка на цялостното въздействие на данъка. Министърът допълни, че трябва да проявяваме по-голяма загриженост относно това какво слагаме на трапезата си. Везиева се обърна и към всички родители с молба да обръщат повече внимание по отношение на това с какво хранят децата си.

Наше задължение е да ги научим кое е полезно и кое не“, каза още министърът.

В рамките на изложението се организира и представяне на качествени традиционни за българската трапеза продукти. Производителите, включили се в изложението, представят храни от естествени, натурални продукти.

Те коментираха, че е трудно, но не и невъзможно да оцелееш на пазара, когато предлагаш скъпи според джоба на българина продукти.