РИОСВ Пловдив табела
РИОСВ Пловдив табела / РИОСВ-Пловдив
Инж. Божидар Илиев поема РИОСВ-Пловдив, съобщиха от пловдивската инспекция. Новият директор влезе днес в кабинета си и се запозна с експертите на пловдивската екоинституция.

Инж. Илиев е човек от системата на Министерството на околната среда и водите. Довчера е изпълнявал длъжността зам. изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по околната среда и водите. Бил е и директор на Басейнова дирекция „Дунавски район“ (БДДР) в периода 2008-2009 г.

Освободиха шефа на пловдивската екоинспекция

Биографията му се допълва с експертни и ръководни длъжности в РИОСВ-София, БДДР и ГД „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“ в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. Работил е и като проектант, управител на частно дружество и консултант в сферата на околната среда и управлението. Бил е и проектант в либийския клон на българска държавна компания “Булгаргеомин”. 

По образование е инженер-геолог и хидрогеолог. Завършил е Минно-геоложкия университет в София. Инж. Илиев е и научен сътрудник ІІ-ра степен по „Хидрогеохимия на урановите находища за добив на уран по метода на подземно извличане посредством сондажи”. Има множество специализации в България и чужбина, свързани с различни аспекти на управлението на водите.

Разпоредиха пълна проверка по случая с незаконните сметища на река Чая край Катуница и Ягодово

Илиев заменя на този пост досегашния шеф на РИОСВ-Пловдив Стефан Шилев, който бе освободен преди два дни, без сериозна мотивация от страна на МОСВ.