/ ThinkStock/Getty Images
31-годишен измамник е направил опит да изтегли от сметката на чужденец 180 000 лева с фалшиво пълномощно. Окръжната прокуратура в Пловдив е внесла обвинителен акт спрямо мъжа, съобщиха от държавното обвинение.
 
До момента е установено, че на 24 юли миналата година обвиняемиятсе снабдил с фалшиво пълномощно, според което бил упълномощен да се разпорежда със сметка на гръцки гражданин в българска банка.

Чужденецът държал в нея 180 000 лева. Обвиняемият не познавал гръцкия гражданин. Никой от двамата не бил подписвал пълномощното, което чрез неустановено лице попаднало сред обичайния тип подобни документи, обработвани в банковия клон.
 
На 28 септември, измамникът отишъл в клон на банката, където била сметката на чужденеца. Той подал заявка за теглене на сумата, като написал, че е пълномощник на титуляря.
 
При извършена проверка и проведен разговор с гръцкия гражданин, се установило, че той никога не е издавал пълномощно на Димитър В., нито го познавал. Обвиняемият бил задържан от служители на МВР. При извършен обиск в жилището му били открити около 2 грама марихуана и 0,314 грама амфетамини, предназначени за разпространение.
 
По делото са били разпитани свидетели, извършени са множество експертизи, приложени са веществени доказателства.
 
Обвиняемият е задържан и се намира в Затвора в Пловдив.