Задържаха двама, подготвяли отвличане за 750 000 лв.
Задържаха двама, подготвяли отвличане за 750 000 лв. / Дарик радио Пловдив
Двама с опит за отвличане за 750 хил.лв.
70661
Двама с опит за отвличане за 750 хил.лв.
  • Двама с опит за отвличане за 750 хил.лв.

Двама мъже са задържани след приготвление за отвличане с цел получаване на голям откуп, съобщи за Дарик говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галина Андреева, където е образувано досъдебно производство по случая.

Полиция и прокуратура са установили, че от септември до януари е подготвяно отвличане на жена- близък сътрудник на пловдивски бизнесмен и целта е била получаване на откуп от 750 000 лв.  В понеделник са задържани общо петима души и първоначално е имало доказателства и данни за  съпричастност на трима от тях.

Единият се е отказал от престъплението и е съдействал активно на разследването. Останалите са разпитани като свидетели. Двамата задържани за 72 часа са на 26 и 21 години от Гълъбово и Костенец. Спрямо тях са повдигнати обвинения  за конкретното престъпление. Предстои в съда да бъде внесено искане за най-тежката мярка „задържане под стража“.

Претърсени са четири адреса във Варна и Костенец. Иззети са автомобил, „свински опашки“ за обездвижване на жертвата, пистолет, патрони и електрошокова палка. Открити са и две маски за лице. Обвиняемите са осъждани за кражби и противозаконно отнемане на моторно превозно средство. Те са направили самопризнания. Спрямо единия от обвиняемите се води разследване и за извършен грабеж. Предвиденото от закона наказание за е лишаване от свобода от 1 до 6 години.