Втори протест в Кърнаре срещу ромските своеволия
101483
Втори протест в Кърнаре срещу ромските своеволия
  • Втори протест в Кърнаре срещу ромските своеволия
Жители на карловското село Кърнаре и съседни населени места излязоха на втори протест в понеделник срещу ромските своеволия. Те блокираха за около половин час Подбалканския път София – Бургас.

протест Кърнаре


До недоволството им се стигна, след като в събота срещу неделя заведение в центъра на селото е потрошено от роми, които искали да влязат на частно парти. Прозорците на обекта са изпочупени с брадви, а един от присъстващите е бил нападнат с нож. Трима са задържани за 72 часа, а в селото има засилено полицейско присъствие.

протест Кърнаре


Хората от Кърнаре пресичаха протестно пешеходната пътека на главния път за София. Те поискаха справедливи наказания за виновните и събаряне на незаконните къщи в селото.


Полицията и жандармерията не допусна протестиращите да стигнат до ромската махала. Кметът на Кърнаре посочи, че в населеното място живеят около 300 роми и всички постройки са незаконни. Комисия от община Карлово започва да ги описва. На ромското население ще бъде предложено да закупи парцели и да си построи законни къщи, в противен случай общината ще пристъпи към събаряне.

Чуйте още от исканията на хората и мнението на кмета на Карлово Емил Кабаиванов в прикачения звуков файл.