Валяк премаза работник
Валяк премаза работник / netinfo
65-годишен работник от град Баня e бил премазан от валяк при ремонтни работи на пътя Хисар– с.Михилци, съобщават от полицията в Пловдив.

Стойно Стойнов е навивал маркучи пред кабината на спряла на пътя цистерна, когато валякът, управляван от 52-годишен мъж, го е притиснал. На мястото на произшествието веднага пристигнала линейка, но шофьорът на водоноската е издъхнал на път за болницата.

Валякът е абсолютно изправен, не са констатирани и технологични нарушения, каза Ангел Коджаманов, директор на фирма „Пътища”, която работи на обекта. Той и колегите на загиналия недоумяват как Стойнов не е чул пронизителната аларма, която автоматично се включва при движиние на валяка на заден ход.

В момента на фаталния инцидент, който е станал в края на работното време вчера, на обекта са били само двамата водачи – на цистерната и на валяка. Няма обяснение и защо водоноската е навлязла в участъка за валиране, което не е практика.

Загиналият Стойно Стойнов има 2 застраховки, както всички работници на „Пътища” – задължителната за строителството и застраховка „Живот”.