Валентин Милтенов: Хората в неравностойно положение се нуждаят от специално внимание
Валентин Милтенов: Хората в неравностойно положение се нуждаят от специално внимание / netinfo

Трябва да има ясна политика по отношение на хората в неравностойно положение, а затова е нужен диалог с тях и техните организации, така че заедно да изработим една стратегия на община Пазарджик и да изберем най-правилния подход за съдействие. Това каза кандидатът за кмет, издигнат от Коалиция "НДСВ, Партия на българските жени, Българска партия Либерали" Валентин Милтенов по време на посещение на семейство Елица и Димитър Гунгалови. Той се срещна и с представители на неправителствени организации, работещи с хора с увреждания и хора в неравностойно положение. Тази година е обявена от Европа за година на равните възможности, затова трябва да си зададем въпроса какво сме направили, за да имат тези хора равен старт в живота с нас, подчерта в срещите си Валентин Милтенов.

На семейство Гунгалови, и по-специално на своята кръщелница – 3-годишната Даниела, Валентин Милтенов подари компютър. Към вас имам специално отношение и реших да Ви изненадам с подаръка, каза Валентин Милтенов на младите хора, за чието безпроблемно придвижване през пролетта той осигури изграждането на естакада на дома им в кв. “Ябълките”.
“Много неща, които постигнах дотук, бяха с негова помощ и се надявам той да стане кмет, защото е човек, който мисли за другите”. С тези думи Димитър Гунгалов благодари на Валентин Милтенов за вниманието и грижите към тях.
Кандидатът за кмет на коалицията "НДСВ, Партия на българските жени и Българска партия либерали" разговаря в Етнографския музей в Пазарджик с представители на неправителствени организации за политиката на община Пазарджик по отношение на тези хора. Според него всички публични институции трябва да бъдат снабдени с естакади. За хората с увредено зрение светофарните уредби трябва да бъдат снабдени със звукова сигнализация.
В общината е необходимо да бъде назначен жестомимичен преводач, за да може тези хора да бъдат нормално обслужени и информирани, подчерта Милтенов. Трябва да се потърси и съдействие от бизнеса, за да се осигури работа за тях, защото когато са полезни на себе си, те ще са полезни и на обществото като цяло, допълни още кандидатът за кмет.
В Етнографския музей, където отскоро с негово съдействие е изградена естакада, Валентин Милтенов разгледа изложба-базар от изделия, изработени от хора в неравностойно положение, посещаващи ателие “От раклата на Хефест” към фондация “Хефест” и сдружение “2002 надежди”. Пред представителите на двете неправителствени организации Валентин Милтенов сподели идеята си в Брюксел да бъде разкрито представителство на община Пазарджик, където могат да бъдат показани художествени произведения, изработени от тях. От базаракандидат-кметът и неговият екип си закупиха изделия от кожа, вази, сувенири, ръчно рисувано стъкло, везани покривки. Милтенов се ангажира за Коледа и Нова Година да изкупи и голяма част от ръчно изработените картички.
“Ще участвам в един активен диалог с вашите организации и по такъв начин заедно ще формираме политика на Община Пазарджик по отношение на хората в неравностойно положение”, заяви Валентин Милтенов пред членовете на неправителствените организации.