Валентин Милтенов даде курбан в църквата „Света Петка“ в Пазарджик
Валентин Милтенов даде курбан в църквата „Света Петка“ в Пазарджик / netinfo

Курбан за здравето на миряните даде кандидатът за кмет на община Пазарджик Валентин Милтенов, издигнат от коалиция „НДСВ, Партия на българските жени и Български партия либерали“ по случай Петковден в църквата „Света Петка“ в града.

„Отдавна имам тази традиция заедно с българската православна църква да помагам на хората. На този светъл празник искам да им пожелая да са здрави, затова и избрах да дам курбан. С тази църква ме свързва кръщенето на малката Даниела Гунгалова и съм много радостен, че на празника ще мога да я въведа в храма“, сподели Валентин Милтенов. На всички именници той пожела много здраве и да бъдат борбени.

Отците в храма спазиха традицията, опяха жертвеното животно и раздадоха на вярващите от курбана. На храмовият празник да запалят свещ в „Света Петка“ бяха дошли много пазарджиклии и гости на града. Част от тях пожелаха да се срещнат лично с Валентин Милтенов, за да му благодарят за жеста и вниманието към тях. Те споделиха свои проблеми и потърсиха съдействието му за разрешаването им.