Убийците на Криси и Роси са в България
Убийците на Криси и Роси са в България / netinfo

Протестно шествие под надслов "1 юни– без празник, докато убийците на деца са на свобода” проведе днес в Пазарджик младежката организация на Български национален съюз. За първи път деца поискаха оставката на министър заради неразкрито убийство.

Областният директор на полицията в Пазарджик Жоро Стоицев заяви, че убийците на Росица и Христина не са напускали страната.

Участниците в протеста- стотици ученици и студенти от Пазарджик, Пловдив, Ямбол и др. градове- преминаха по централните градски улици, спряха за едноминутно мълчание пред заведение “Булид”, където за последно за видяни убитите сестри Белнейски, и се установиха пред сградата на РДВР-Пазарджик. Там те внесоха своите искания за изнасяне на резултатите от разследването на убийството. Те показаха жълт картон на министър Румен Петков като заявиха, че ще поискат оставката му, ако до 2 месеца убийството не се разкрие.

Стоицев не се показа пред протестиращите, но на журналистите обясни, че полицията не прикрива никой, че работи по определен кръг оперативно заподозрени, а ДНК експертизите не са готови. Достатъчно сме притеснени, за да трябва някой да ни инициира, знаем, че сме длъжници на обществото, каза още той.