/ iStock
Цените на горивата вървят нагоре и нищо не подсказва скоро тенденцията да се обърне. Изходът е в комбинация от модерни технологии и умения за майсторско шофиране, които могат да пестят пари, съобщават организаторите на TRUCK EXPO 2022.

iStock

Как шофьорите на камиони, а и широката публика, могат да намалят разходите си за гориво - ще бъде един от акцентите на TRUCK EXPO 2022 в Пловдив, организирано от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).

От 16 до 18 юни на територията на Международния панаир ще бъдат изложени най-новите модели и технологии на всички големи производители на камиони, лекотоварни автомобили и специализирани превозни средства.

Специален тест драйв за професионалисти ще демонстрира различните начини за управление на консумацията на гориво, които могат да помогнат да се пести на пътя. Не става въпрос само за горивната ефективност, а за възможностите на модерните товарни автомобили да оптимизират разхода на горивото при шофиране.