/ БТА
Една от атрактивните новости на мото изложението са електрическите колелета
Нова доза адреналин за любителите на моторите. Изложението Moto Expo 2022 събра на едно място феновете на моторите. 

Тази година мото сезонът започна официално на 26 март с няколкочасово събитие пред столичния храм „Св. Александър Невски“ и премина в мото шоу пред Националния исторически музей в Бояна, където имаше висока скорост и много конски сили. 

Мотосезон 2022 бе открит с мотошествие в столицата (СНИМКИ)

Изложението се провежда от 15 април в столичната зала „Арена Асикс“ и ще продължи до 19 април включително. И да, няма как да бъде подминато от феновете на моторите, които само чакаха сезонът да бъде открит, за да започнат надпреварата с вятъра.

По време на Moto Expo 2022 малки и големи видяха отблизо последните новости при мотоциклетите и дори се качиха на някои от най-новите модели. Интересът е голям и поради факта, че заради пандемията, мото изложението не успя да се осъществи през предходните 2020-а и 2021-а.

БТА

На тазгодишното изложение освен „традиционния“ мотор с по две гуми, любителите се задържаха за дълго време и пред едни по-различни машини с... 3 гуми. Това е т.нар. „триколесно превозно средство” с налични 6 скорости и 6 колони, от които може да се слуша музика.

Анита Иванова

Най-скъпият мотор на мото изложението възлиза на 78 000 лв. Оказа се, че модерната мото машина вече е „намерила“ своя собственик.

Тази красива дама презентира най-скъпия мотор на изложението

БТА

Една от атрактивните новости на Moto Expo 2022 са електрическите колелета, за които ни разказа един от представителите на изложението Виктор Георгиев.

Какви са последните новости при моторите. Има ли мода?

- Модата и тенденциите са свързани с развитието на електрониката. Ясно е, че повечето производители вече имат добри и мощни двигатели. Въпросът е това нещо да се пренесе по най-добрия начин на пътя. Не всеки има уменията да го направи, а като има програма, която да го направи вместо нас, е по-лесно. Интересно нещо за 2022-а са електрическите колелета.

Какво представляват електрическите колелета?

- Наподобява първия мотоциклет на Harley, който е изглеждал по сходен начин с това колело, само че с двигател, иначе е същото. Гумите са бели, защото това е естественият цвят на каучука. Такива колелета са доста висок клас.

Анита Иванова

Когато някой реши да избира мотор, за да си го купи, какво е основното нещо, за което се интересува?

- Основното нещо, за което се интересуват, това е мощността на машината.

Нека кажем и няколко думи и за екипировката...

- Тя е много важна. Разбира се – каската. Няма как без нея. Има и различни видове якета с различни предпазни мембрани.

БТА