Билетен център Пловдив
Билетен център Пловдив / netinfo

Три нови билетни центрове ще бъдат монтирани в Пловдив. Това стана ясно на официалното откриване на новия билетен център в стил Виенски павилион, намиращ се до сградата на Община Пловдив.

Инвестицията е близо 20 000 лева. Очакванията на администрацията са тя да се възвърне за не повече от 6 месеца. 

"Само днес до 11-та минута от отварянето бяха продадени 9 билета, а до 17-та - 16", обясни директорът на ОИ "Старинен Пловдив" Йордан Илиев.

Останалите центрове за продажба на билети ще са разположени в Тютюневия град, Цар-Симеоновата градина и пред НБ "Иван Вазов". 

От градската управа обмислят и изграждането на кафенета и  информационни центрове на Източната порта и Хисар капия в Старинен Пловдив 

Междувременно, стана ясно, че има реален шанс новият Зоокът да бъде завършен до акт 15 за не повече от месец, съобщи кметът Иван Тотев.

По думите му,  строителните дейности на обекта могат да започнат съвсем скоро, а издаването на акт 16 ще стане след като съдът се произнесе по жалбата на еколозите, които оспориха решението на магистратите, че зоологическата градина е законна.

Разбра се още, че проектът за новата галерия на ул. "Гладстон" ще бъде променен така, че сградата да не излиза напред и да завземе част от тротоара.