/ Тракия Икономическа Зона
"Тракия Икономическа Зона (ТИЗ) вече ще обучава свои кадри", съобщи изпълнителният й директор Пламен Панчев. Обученията ще се извършват в специална база на клъстера, изградена по проект на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.
 
Община Пловдив със специална награда за развитието на иновациите, технологиите и аутсорсинга

По проекта „ТРАКИА“ (Таргетно Развитие и Актуализация на Клъстерни Информационни Активи) е оборудван Учебен център за обучение и квалификация на кадрите. Откриват се 10 учебни зали за теоретично и една за тренировъчно обучение, 211 компютъра, както и модерен софтуер.
 
ТЕХСИС 2019 дава шанс на 300 учени за световна изява

Младежите ще преминат курсове по мехатроника, електромонтьорство, подемно-транспортна техника и автотехника, стругарство, шлосерство и други професионални умения, които се търсят във фирмите на ТИЗ. Общата стойност на проекта е малко над 1 750 000 лв.
 
Междувременно стана ясно, че 181-та компания за производство и преработка стъпва след месец в ТИЗ. Фирмата ще инвестира в продуктова и складова база за 4 млн. евро, а след това и в предприятие за преработка на плодове и зеленчуци за над 10 млн. евро.