ТИЗ
ТИЗ / снимки: Кирил Кирилов
ТИЗ
93976
ТИЗ
  • ТИЗ
Корекции на 113 административни услуги е направило до момента Министерство на икономиката. Работим и за разширяване на служебния обмен на документи и данни, за да се разтоварят гражданите и бизнеса, посочи край Раковски министър Емил Караниколов. По думите му ведомството подготвя и карта за квалификация по региони, за да може инвеститорите да знаят на каква работна ръка могат да разчитат.

Работи се основно за улесняване на административното обслужване, каза още министърът. Стремежът е да се оптимизират сроковете, таксите, както и документите, които се представят от бизнеса и гражданите.

ТИЗ
netinfo


Възнамеряваме да подготвим карта за квалификация по регионите, чрез която всеки потенциален инвеститор да се ориентира с каква работна ръка разполага, каква е средната работна заплата, какви образователни и научни институти има в съответния регион, коментира още министърът.

Караниколов бе на срещата с представители на дипломатическия корпус в Тракия икономическа зона (ТИЗ). Искаме да приложим успеха на зоната в привличането на инвеститори и в районите на Хасково, Кърджали, Стара Загора, както и Смолян, където могат да бъдат използвани терени, държани досега от Министерството на отбраната, каза още той. За последните 21 години в ТИЗ са инвестирани над 2 млрд. евро. 

Чуйте и приложеното аудио.