/ Дарик архив
126 са включените автобуси към електронната система на градския транспорт в Пловдив до момента. Още 100 рейса трябва да бъдат свързани и до края на месец октомври светлинните табла по спирките да дават пълна и точна информация за всички линии, каза кметът Иван Тотев. До началото на учебната година на 17-ти септември се очаква да бъдат свързани 40 автобуса, които вече са оборудвани с необходимата техника. Други 60 обаче все още не са окабелени, което се заплаща от превозваческите фирми.

Тотев допълни, че в момента има две системи, които дават информация за оставащите минути до пристигането на даден автобус на конкретна спирка. Данните на едната се виждат по светлинните табла, но те не са пълни. По-подробна информация има в интернет сайта на общината transport.plovdiv.bg, където данните се отчитат по GPS.

Скоро няма да се въведат и електронните карти за ученици и пенсионери, като се обмисля вариант да бъде удължена тяхната продължителност. Това най-вероятно ще стане в началото на идната година, подчерта кметът.

Тази есен има изгледи да тръгне новото атракционно влакче по Бунарджика. Билетът за него ще струва 1 лев в едната посока, като ще има две спирки – при паметника на Левски в подножието и при обръщалото на върха. Преди пускането му предстоят регистрационни процедури и  назначаването на шофьор.