/ Thinkstock/Getty Images
Пловдивският апелативен съд върна в ареста полицаите Стефан Модев и Петър Атанасов, обвинени в грабеж и изнудване. Той отмени определението на Окръжен съд-Пловдив, с което е била изменена мярката за неотклонение на полицаите от „задържане под стража“ в „домашен арест“, и ги остави зад решетките.
 
Директорът на полицията в Раковски остава в ареста

Против определението в съда е постъпил частен протест от Окръжна прокуратура-Пловдив, в който се настоява двамата подсъдими да останат с мярка за неотклонение „задържане под стража“.
 

Апелативните магистрати смятат, че не е достатъчно въз основа само на един аргумент - заради приключване на съдебното следствие, и по-конкретно, защото всички свидетели по делото били разпитани и нямало опасност подсъдимите да им въздействат, да се променя мярката на полицаите от „задържане под стража“ в „домашен арест“.
 
Арестуването на полицаи в Раковски - заради корупционни престъпления

Само по себе си, това не представлява ново обстоятелство и не може да бъде самостоятелно основание за промяна на мярката за процесуална принуда.
 
Първоинстанционният съд не е акцентирал върху факта, че срещу двамата подсъдими се води и друго наказателно производство отново за грабеж на цигари в съучастие и пак в качеството им на полицейски служители, а срещу подсъдимия Модев - и за подкуп от 20 000 лв. посредством злоупотреба със служебно положение.        
 
В момента делото е в съдебна фаза. Определението е окончателно.