20 000 лева подкуп поискал началникът на полицейското управление в Раковски
97045
20 000 лева подкуп поискал началникът на полицейското управление в Раковски
  • 20 000 лева подкуп поискал началникът на полицейското управление в Раковски
20 000 лева подкуп е поискал началникът на Районното полицейско управление в Раковски Георги Илиев от търговец на цигари без бандерол, за да бъдат унищожени материалите по делото срещу контрабандиста. Това стана ясно на брифинг по случая на прокуратурата и полицията в Пловдив.
 
Полицейският шеф е в задържан за 72 часа, предстои държавното обвинение да реши дали са иска удължаване на ареста му, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. С парична гаранция от 1500 лева са двама оперативни служители от полицейското управление в Раковски - 31-годишният Валентин Гоцев и 33-годишният Желязко Колев, на които Илиев е дал по 1000 евро от подкуп. И двамата са направили пълни самопризнания. Шефът на полицейското управление в Раковски казал пред разследващите, че и той бил взел толкова. Къде са останалите пари от подкупа, предстои да се разбере.
 

Арестуваха полицаи в Раковски

До разплитането на случая се стига след разследване срещу полицаите Стефан Модев и Петър Атанасов, които през миналата година ограбили бус с контрабандни цигари и други стоки до парк „Лаута“ в Пловдив. През декември 2016-та година Модев е ограбил и мъжа, от който е поискан откуп, по същата схема.
 

Задържането на полицаи в Раковски - за корупционни прeстъпления

През март 2017-та контрабандистът получава призовка да се яви в Районното управление в Раковски. Там го очакват двамата оперативни работници Гоцев и Колев, които му показали разследването срещу него. Поискан му е откуп от 20 000 лева и след като той предал парите чрез сина си на Стефан Модев, са му казали, че приключват воденото разследване срещу него.
 
И тримата полицейски служители са отстранени от работа. Ако бъдат признати за виновни, ги застрашават от 3 до 10 години затвор. 

По обвинението за подкуп чрез изнудване и използване на служебно положение, е привлечен и пловдивският полицай Стефан Модев. В момента той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ по друго досъдебно производство.

Още чуйте в звуковия файл.