/ iStock/Getty Images
Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата по делото за убийството в село Нареченски бани, за което подсъдимият С. Б. е осъден на 20 години лишаване от свобода, а синът му М. Б. - на 16 години лишаване от свобода, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

През миналата година окръжният съд ги призна за виновни за това, че на 21 март 2018 г. в село Нареченски бани умишлено са умъртвили В. М., като смъртта му е настъпила по особено мъчителен начин и деянието е извършено с особена жестокост. Тялото е намерено в пластмасов контейнер за смет, захвърлен в реката на четири километра от селото по посока Смолян.

Присъдата беше обжалвана от подсъдимите и от наследниците на жертвата пред Пловдивския апелативен съд. Апелативният съд, след като анализира събраните по делото доказателства, прие че и двамата подсъдими са участвали в умъртвяване на В. М. Деянието е извършено с особена жестокост, понеже двамата по хладнокръвен начин са довели престъпния си замисъл докрай.

Този извод следва и от поведението им след извършване на престъплението, увиването на пострадалия в завеса, завързването му с въже, поставянето му в пластмасовия бидон и захвърлянето в реката, като преди това за тежест е поставен капак от шахта за потъване на трупа във водоема.

Причината за възникване на конфликта между тримата е в породилите се съмнения от страна на В. М. относно коректността на подсъдимите в бизнес отношенията им.

Решението на Апелативния съд не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок от съобщаване на страните за изготвянето на съдебния акт.
БТА