Оставиха в ареста бащата и сина, убили Венцислав Маринов в Нареченски бани
Оставиха в ареста бащата и сина, убили Венцислав Маринов в Нареченски бани / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Пловдивският Окръжен съд остави в ареста 47-годишния Севдалин Буюклиев и 26-годишния му син Марин, обвинени за убийството на бизнесмена Венцислав Маринов в Нареченски бани. Мотивът за престъплението е неуредени търговски отношения.  Според маггистратите съществува реална опасност от извършване на престъпление, включително и укриване на двамата обвиняеми.

Около 17:00 ч. на 21 март Маринов е бил с бащата и сина в заведение в Нареченски бани, което са стопанисвали заедно. Между Севдалин и Венцислав възникнал скандал. Последвал ръкопашен бой, в който се присъединил и 26-годишният Марин.
 


Откриха труп на мъж край Нареченски бани

След кратко боричкане и удари в главата и тялото на Венцислав, той паднал на земята почти без да дава признаци на живот. След това е издърпан в съседно помещение. Там единият от обвиняемите е държал краката на мъжа, а другият му е нанесъл удари с тъп предмет в тила. При побоя Венцислав получил три черепно-мозъчни травми и една по-тежка в тила, от които умира.
 
След извършеното убийство бащата и синът се опитали да прикрият престъплението. Увили главата на починалия в найлон, а тялото в завеса от заведението, завързали трупа и го сложили в бидон, който затворили с метален капак. Качили бидона в автомобил и го изхвърлили на около 5 км от Нареченски бани в посока Смолян - в река Чепеларска над село Косово.

Разкриха убийството на бизнесмена край Нареченски бани

Близките на убития бизнесмен започнали още същия ден да се опитват да се свържат с него, но телефонът му бил изключен. Тръгнали за Нареченски бани, където в стопанска постройка в близост до заведението открили захвърлена камера, която отнесли в София, за да бъдат разкодирани записите от нея. На 25 март те обявили Венцислав за издирване. На следващия ден разследващите намерили трупа на убития в реката и арестували бащата и сина.

Камерата е от заведението и е заснела побоя над бизнесмена. Обвинените за убийството Севдалин и Марин Буюклиеви са я изтръгнали от мястото, където е била, боядисали стената и я захвърлили.

Искат постоянен арест за бащата и сина, обвинени за убийството в Нареченски бани

Прикриването на следите от извършеното убийство не спира до тук. Бащата и синът почистили помещението от кръвта, изгорили част от дрехите, с които са били, а друга - изпрали.
 
Ако Севдалин и Марин Буюклиеви бъдат признати за виновни, ги очаква затвор от 10 до 20 години.