Съдът и прокуратурата решават има ли скрита приватизация на панаирна палата
Съдът и прокуратурата решават има ли скрита приватизация на панаирна палата / netinfo

Заместник-областният управител Найден Найденов е даден на Окръжна прокуратурата заради издадената от него заповед за изземването на 20-та палата в панаира от Регионалното сдружение на Научно-техническите съюзи, а самата заповед е атакувана днес в Административния съд. Това съобщи адвокатът на НТС Тихомир Божилов, след като в петък павилионът в дъното на панаирното градче бе запечатан и предаден във владение на панаира.

Според ръководството на НТС – Пловдив става дума за скрита приватизация в полза на публично-частното дружество “Международен панаир Пловдив”. Имаме нотариален акт, а месеци по-рано друг заместник-областен управител – Тунджай Наимов, официално ни уведоми, че за постройката няма акт за държавна собствност. В описа на акта, на който се базира зам.-областният Найденов, 20-та палата не фигурира, посочи адвокатът.

НТС е вдигнал павилиона без право на строеж върху държавна земя и всички останали документи са от второстепенно значение, коментира изпълнителният директор на панаира Георги Гергов. Според него досега НТС са правили бизнес с чужда собственост, преотдавайки помещения на Пловдивската стокова борса.

Самата борса ще бъде преместена отново в панаира, но в Приемната на Министерството на икономиката и енергетиката.