Събарят къщи на Рашкови в Катуница
Събарят къщи на Рашкови в Катуница / снимки: Кирил Кирилов

14 констативни акта за незаконно строителство на 6 от жилищните имоти на фамилия Рашкови в Катуница е издала РДНСК - Пловдив, установи репортерска проверка на Дарик. Актовете са за забрана на ползването, премахване на строежа и събаряне. Те са издадени на 19 октомври, но днес бяха разлепени по вратите на къщите на Рашкови. Става въпрос за трите опожарени имота, както и за другите три, които полицията не допусна да бъдат разрушени при ексцесиите в края на септември. В един от тях е живеел Кирил Рашков със съпругата си Костадинка.

По време на акция на столични данъчни инспектори са били вдигнати 6 автомобила на фамилия Рашкови, които са били предварително обезпечени, потвърдиха за Дарик от НАП-Пловдив. Акцията е по повод данъчната проверка върху 12 физически лица и 6 фирми, приближени на Рашкови.

Дарик радио получи официална информация от Министерство на регионалното развитие и благоустройството във връзка с извършените проверки на РДНСК в имотите на Рашков в Пловдив и Катуница. От нея става ясно, че са издадени общо 23 документа - 14 констативни акта, с които са образувани административни производства по премахване, 8 констативни актове за образуване на административни производства по забрана ползване и 1 констативен акт за спиране на строеж.

Събарят къщи на Рашкови в Катуница
netinfo

След изтичане на срока за възражения и разглеждането им за образуваните производства ще се издадат заповеди за премахване и забрана ползване. Актовете могат да бъдат обжалвани в 14-дневен срок.

Събарят къщи на Рашкови в Катуница
netinfo