/ ThinkStock/Getty Images
Свлачища и падане на дървета предизвика лошото време по шосетата в Пазарджишко, предупреждават от Областното пътно управление. Рисковите участъци са в планинските части на региона, най-вече в Родопите.

Разчистват пътя за връх Свобода, машините се борят с двуметрови снежни преспи (СНИМКИ)

Тази нощ повалени от буря дървета са премахвани от пътя Варвара-Велинград-Юндола. Сигнали са били подадени както до Пътното, така и до 112. За момента платната са почистени, но рискът от нови подобни инциденти остава.

В участъка Батак-Доспат пък част от платното е затрупано и до момента от свлякла се земна маса. Днес предстои отстраняването й. Участъкът е обозначен, не е затворен, но оттам трябва да се преминава внимателно.

Дъжд и по-хладно време, но докога?

По пътя Белово-София при разклона за село Габровица, също през нощта, е имало паднали камъни. Служители припомнят, че в такова време - с продължителни и обилни валежи - в планинската част се увеличава многократно опасността от падащи скални отломки.

Най-рискови са отсечките Пещера-Батак, Варвара-Костандово, кръстовището към село Света Петка, Белово-Юндола. Критичните участъци са обозначени с предупредителни знаци.