АМТИИ
АМТИИ / netinfo
Научен форум с национално и международно участие ще събере повече от 40 души в града под тепетата. "Пролетни научни четения" се организира от АМТИИ – Пловдив и освен от пловдивския ВУЗ, конференцията ще събере преподаватели и изследователи на проблемите в изкуството от Нов български университет и Музикална академия „Станислав Монюшко“ – Гданск, Полша.

Събитието ще бъде открито от 9.30 часа от проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак, зам.-ректор на висшето училище по изкуствата.

Научните доклади са разделени в секции „Теория и педагогика на музиката“ с водещ доц. Кирил Чапликов, „Музикален фолклор и хореография“ с водещ проф. д-р Тодор Киров и „Изобразителни изкуства“ под ръководството на проф. д-р Галина Лардева.

От 2016 г. пролетният научен форум на АМТИИ доби национален статут и се утвърди като престижно място за представяне на най-новата научна продукция в сферата на изкуството. Конференцията се закрива утре – събота, 27 април, от 12.30 часа в зала „Проф. Иван Спасов“, а изнесените доклади ще бъдат издадени в специален сборник.