/ БГНЕС, архив
Дирекциите „Социално подпомагане“ в Пазарджишка област имат готовност да приемат заявления за получаване на безплатна електронна винетка от днес, информират от регионалното им управление.

Започва приемът на заявления за безплатни електронни винетки за хора с увреждания

Документите може да се подават лично дирекцията по настоящ адрес, по електронен път или с универсална пощенска услуга с известие за доставяне – обратна разписка.


Безплатни винетки могат да получат хора с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност, както и семейства, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст.

АПИ: Продадени са 13 000 електронни винетки

Те могат да ползват една годишна винетка за един собствен или съпружеска собственост лек автомобил с обем на двигателя до 2000 куб. см и мощност до 117,64 kW (160 к.с.).


Важно за шофьорите: Всичко за електронната винетка

До 1 април може да се подават и заявления за валидизиране на получени миналата година винетки. Желателно е това да става около 10 дни преди изтичането на срока на старата, но не по-рано, тъй като има технологичен срок за обработка на документите от 7 дни, информират още от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“.


През 2018 г. в област Пазарджик са предоставени над 6 900 безплатни винетки на хора с трайни увреждания.