/ iStock/Getty Images
Голямо количество контрабандни цигари и тютюн са иззети при специализирани операции на територията на ОД на МВР-Пловдив.

МВР

Продължават полицейските действия за пресичане на незаконното съхранение и разпространение на стоки без български бандерол на територията на Пловдивска област.

Разкриха работилница за преработка на контрабанден тютюн в Пловдив (СНИМКИ)

При поредни спецакции от служители на областната дирекция общо са иззети близо 33500 къса контрабандни цигари, 17 килограма тютюн на ленти и 650 килограма тютюневи люспи, петима са задържани с полицейски заповеди.

На 8 ноември полицаи от Първомай засекли двама местни жители да разтоварват от каруца чували с тютюн на люспи край изоставена постройка в землището на града. Задържаните мъже са 50-годишен с криминални прояви и осъждан и 25-годишен. Установено е, че иззетата от тях нелегална стока е с общо количество 648,600 килограма.

МВР

Контрабандни 10 220 къса цигари открили служители от Районно управление-Раковски в магазина на 70-годишна търговка от село Върбен, известна и осъждана за подобна незаконна дейност.

Други 23 200 безакцизни папироси конфискували колегите им от Стамболийски при съвместна проверка със служители от отдел „Икономическа полиция“ и Агенция „Митница“ на адреса на 56-годишна жена от село Куртово Конаре.

Иззеха контрабанден тютюн за близо 20 000 лв. във Варненско (СНИМКИ)

Междувременно екип на Шесто РУ установил, че 36-годишен криминално проявен и осъждан мъж от пловдивския квартал „Столипиново“ съхранява в дома си 17 килограма тютюн на ленти.

По случаите са образувани две бързи и две досъдебни производства.