Общинският кризисен щаб в Пловдив не обмисля въвеждане на нови ограничения.

17 души от администрацията на Община Пловдив са с COVID-19

Около тази позиция се обединиха членовете му на свое онлайн заседание, свикано от председателя д-р Калин Калинов, съобщиха от Общината.

На заседанието бяха обсъдени усложнената епидемиологична обстановка и готовността на общинските лечебни заведения за предстоящата пета вълна на COVID-19. Доктор Калинов потвърди техническата обезпеченост на болниците, но и подчерта кадровия дефицит на системата.

„Работим в много добър синхрон с РЗИ и Областния кризисен щаб“, сподели Калинов. Във всички разрешения, които общината издава за публични мероприятия, изрично са описани мерките от заповедите на Министъра на здравеопазването.

В Пловдив няма ресурс за 24-часово обслужване на COVID зони (ВИДЕО)

Служители на ОП „Общинска охрана“ и Общинска полиция осъществяват контрол върху спазването на тези мерки. На заседанието бе коментирано, че продължават да работят мобилните ваксинационни екипи, които приемат заявления за ваксиниране на работни колективи и по-големи групи от хора.

Възможността за използване на мобилните екипи е достъпна и за личните лекари и техните пациенти. Общинският кризисен щаб призовава гражданите да се ваксинират и да спазват строго противоепидемичните мерки, оповестени от Националния пандемичен комитет. 
Агенция "Фокус"