/ iStock/Getty Images
Отворени са офертите на кандидатите в обществената поръчка за определяне на изпълнител при строителството на югоизточния обход на град Пловдив, с дължина 4,8 км, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

С изграждането на обхода транзитният поток, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив-Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от чертите на град Пловдив.  
Отворените оферти са на:

- Консорциум СТРАБАГ СП ДЗЗД, с участници: КОНСОРЦИУМ СТРАБАГ СП, ЩРАБАГ ЕАД, СТРАБАГ Сп.з о.о. - клон България КЧТ
- ТРЕЙС ГРУП ХОЛД АД
- „ПЛОВДИВ 2021“ ДЗЗД, в което са: ПСТ Груп ЕАД и Строй Инвест Груп 2 ЕООД
- ИСА 2000 ЕООД
- Обединение „ГЕОПЪТ СКОБЕЛЕВА МАЙКА“, с участници: ГЕОСТРОЙ АД и ПЪТСТРОЙ-92 АД
- ДЗЗД „ВИА ФИЛИПОПОЛИС“, в което са: ПАРСЕК ГРУП ЕООД, Компания Ескаватори SH.P.K (ООД), РАСТЕР-ЮГ ООД и ИНТЕРХОЛД ЕООД
- ДЗЗД „ЮГОИЗТОЧЕН ОБХОД ПЛОВДИВ“, с участници: ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА АД и ДЖИ ПИ ГРУП АД


Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж.п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив-Асеновград.

Завърши ремонтът на участък от Околовръстния път на Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през 2019 г. нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив-Асеновград.

Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети. Ще бъде изграден надлез над жп линията Пловдив-Димитровград, с дължина 86 м.

Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи натовареното движение в град Пловдив.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.