на бал с гайди
на бал с гайди / фото: Адриан Кулев, Дарик радио
Абитуриенти от Смолян поканиха класната си ръководителка на бал по случай завършване с родопски гайди.

Зрелостниците от 12 "А" клас на Езиковата гимназия „Иван Вазов“ отправиха нестандартна покана към любимата си учителка , която пет години е до тях в трудни и щастливи моменти. С химна на родопските гайдари и голям плакат-покана, целият клас се отправи към читалище „Христо Ботев“, където учителката им танцува за хоби. И зачакаха търпеливо появата на госпожа Калинка Атанасова, пред любопитните погледи на преминаващите в района смолянчани.

на бал с гайди
фото: Адриан Кулев, Дарик радио

"Много ме изненадаха, до преди малко бях с тях и с нищо не се издадоха. Знаеха, че ще идвам тук, но очаквах такава изненада. Наистина съм изненадана страхотно! Знам, че са страхотни деца и за пореден път успяха да сътворят за мен нещо прекрасно!“, каза развълнуваната класна.

"В Родопите покана без родопска гайда не може да мине и за това го направихме като цяло", разказа за идеята Иван Дурев, който е един от най-добрите млади гайдари в Смолян.

"Знаехме, че тя танцува тук и че много ще се зарадва. Искахме да направим за нея нещо, което ще я зарадва", каза Ралица Сарова.

Нашата класна много държи на нестандартните идеи, много държи да сме креативни и решихме, че това е подходящия начин да я изненадаме“, каза Венко Чакалов.

на бал с гайди
фото: Адриан Кулев, Дарик радио

След като прие поканата за бала, класната ръководителка на 12 „А“ пък покани своите ученици на кръшно родопско хоро в залата, където танцува за хоби.