Жандармерия
Жандармерия / netinfo
протест
100203
протест
  • протест
Жени от ромски произход се заканиха на кмета на Войводиново Димитър Тосев по време на прякото му включване в ефира на Дарик от протеста в центъра на селото, организиран тази вечер от жителите. Недоволствoто на хората бе провокирано от инцидента с бившия командос от Специалните сили Валентин Димов, който бе нападнат от двама роми на Йордановден.

По думите на кмета протестът е "на ръба на бръснача", защото жителите на селото негодуват срещу факта, че ромите продължават да живеят незаконно, на гърба на останалото население и с нагласата, че "законът не ги лови". Тосев отбеляза, че т.нар. интеграция на ромите е почти немислима при днешните условия в България.
 
Към 18.45 часа кметът не можеше да разговаря с репортерите на Дарик, защото трябваше да отговаря на зададени му въпроси от ромски жители на селото. Той успя само да каже, че ситуацията е под контрол, но, цитирам – „на ръба“.

Чуйте и от приложеното аудио.
 
Над 250 души се събраха пред църквата във Войводиново, за да искат и адекватни наказания за нападателите на 33-годишния мъж. Двамата побойници са в ареста за 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор от Районна прокуратура-Пловдив.