/ Дарик архив
Нужно ни е обаче възлагателно писмо от прокуратурата, коментират от общината
Пловдивската екоинспекция е готова да съдейства за проверка на скандален имот в Сопот, в който майка и син от години трупат всякакви видове отпадъци. Местните жители твърдят, че сред боклуците има и боеприпаси и определят мястото като екобомба.
 
Още преди близо месец община Сопот изпрати писмо до няколко институции, сред които Главна прокуратура, Районна прокуратура-Карлово, омбудсмана на Република България, РИОСВ-Пловдив, Районното управление в Карлово и др., в което се посочва, че градската администрация има готовност да извърши проверка на въпросния имот, но няма необходимите правомощия, защото е частен.
 
В последвала кореспонденция екоинспекцията посочва, че очаква дата и час, в които експертите да пристигнат в подбалканския град. Можем да го направим веднага, но не виждам как ще влезем в къщата, след като нямаме необходимата документация, коментира пред Дарик радио зам.-кметът Николай Новаков.
 
Водим преговори с Районна прокуратура-Карлово, за да получим възлагателно писмо, каза още той и допълни, че кметът Деян Дойнов има поредна среща с представителите на държавното обвинение в петък, 7 юни. Дотогава ще продължим да стиковаме казуса с нашите юристи, обясни Новаков.