арест
арест / / ThinkStock/Getty Images
Районният съд в Карлово ще разгледа днес искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на полицая Владимир Славов, обвинен за трафик на мигранти. 

Задържаният е 29-годишен служител на СДВР.  Той не е действал сам. На 5 август вечерта групата тръгва с 4 автомобила да превозва афганистански граждани от Бургас към София. В ранните часове на другия ден, една част от афганистанците, влезли в Бургас от Турция с цел да преминат България за да стигнат до Западна Европа, са превозени до столицата и се налага да бъдат транспортирани още 6 от тях. Единият от шофьорите в групата се връща да ги вземе от района на Бургас.

По време на пътуването до столицата "Мерцедес"-ът, в който са били афганистанците и е бил шофиран от обвиняемия, е спиран неколкократно на АМ "Тракия" от полицейски служители за проверка, но всеки път неуспешно. Стигайки до отбивката за Карлово, полицаят свива към града. Там изоставя 6-мата афганистански граждани и ги уговаря, че срещу 100 долара ще "оправи работата с полицията", взима им парите и бяга. По пътя раздава багажа им на роми, като преди това прибира по-ценните неща.

Малко по-късно обвиняемият е заловен в района на Пирдоп. За транспортирането на чуждите граждани 29-годишният полицейски служител се е договорил с тях да получи 2000 лева. Той е направил пълни самопризнания пред разследващите.