Ремонти между Скутаре и Белозем - извозват пътници от гарите с рейсове
Ремонти между Скутаре и Белозем - извозват пътници от гарите с рейсове / netinfo

От 25-ти март до първи април, без събота и неделя, Национална компания “Железопътна инфраструктура” ще извършва последователни ремонтни дейности в два съседни участъка между гарите Скутаре и Белозем. По тази причина ще бъдат променени разписанията и маршрутите на някои влакове.

През периода на ремонта два бързи влака между Шумен и Пловдив ще се движат по съкратен маршрут, както следва:

• Бързият влак № 4641 от Шумен за Пловдив, който заминава в 06:10 ч., ще се движи само между Шумен и Стара Загора и в този участък ще запази обичайното си разписание;

• Бързият влак № 4640 от Пловдив за Шумен, който по разписание заминава от Пловдив в 14:15 ч., ще се движи само между Стара Загора и Шумен и в този участък ще запази обичайното си разписание.

Със съкратен маршрут ще се движи и пътническия влак № 80102 от Ямбол за Пловдив. На 25-ти, 26-ти и 27-ми март влакът ще се движи само между Ямбол и Маноле. На тези дати пътниците за Пловдив от този влак ще бъдат превозвани с автобуси. На 28-ми и 31-ви март, както и на първи април влакът ще пътува само между Ямбол и Белозем. На тези дати пътниците за Пловдив от този влак също ще бъдат превозвани с автобуси.

Във връзка с ремонта ще бъде променено разписанието на бързия влак № 8610 от Бургас до София, който заминава в 06:50 ч. и пристига в София в 14:45 ч. В дните на ремонта този влак ще заминава в 05:45 ч. от Бургас, т.е. с 65 минути по-рано от обичайното си разписание и ще пристига в София в 13:28 ч.

С променено разписание ще се движи и бързия влак № 8611/8661 от София за Варна и Бургас, който по обичайното си разписание заминава в 10:30 ч. и пристига в Бургас в 18:25 ч. и съответно във Варна в 19:50 ч. По новия си график влакът ще заминава от София в 11:15 ч. и ще пристига в Бургас в 19:10 ч. и съответно във Варна в 20:40 ч. Поради тази временна промяна в разписанието, бързият влак няма да прави обичайните си връзки с няколко регионални пътнически влака в гарите Пловдив и Зимница.

Поради извършваните ремонтни дейности, на 27-ми март пътническия влак № 10114 от Пловдив за София, който заминава в 14:00 ч., ще се движи с променено разписание. Влакът ще пътува до Септември по обичайното си разписание, откъдето ще тръгва с 11 минути по-късно.

За подробна информация клиентите на “Български държавни железници” ЕАД могат да се обръщат към гишетата “Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари.