РДНСК издаде 9 заповеди за премахване на имоти на Рашкови
РДНСК издаде 9 заповеди за премахване на имоти на Рашкови / dariknews.bg/ архив

Девет заповеди за премахване на имоти на семейство Рашкови са издадени от РДНСК - Южен централен район, съобщи управителят на дирекцията Мария Дончева.

Обектите са следните: две от жилищните сгради, незаконно построени в двора на къщата на Събка Рашкова, както и лятната кухня там, една масивна постройка, една втростепенна сграда с покрита тераса и лятната резиценция в местността „Изгорялата воденица". Освен това има и три незаконни огради, за които също има издадени заповеди за премахване.

По рано РДНСК издаде констативни актове, които забраниха ползването на някои от имотите на фамилията. Сред тях са имотът на Кирил Рашков на ул. „Ягода" 8 и имотът на Георги Рашков на ул. „Марица" 9.

Очаква се заповедите в най-скоро време да бъдат връчени на упълномощените лица, след което започва да тече 14-дневния срок за обжалването им пред Административен съд.

За деветмесечието на 2011 г. от РДНСК - Южен централен район са издали заповеди за премахването на 67 незаконни обекта, построени край язовири (60 от които край яз. Ивайловград). За целия регион има 187 заповеди за премахване, които са влезли в сила и 114, които са обжалвани.