Разясняват на пловдивските кметове как да спечелят пари от еврофондовете
Разясняват на пловдивските кметове как да спечелят пари от еврофондовете / netinfo
По кои оперативни програми и с какви проекти всяка от пловдивските общини има шанс да спечели средства от еврофондовете, ще разясняват днес на практически семинар в панаира експерти от Държавен фонд “Земеделие” и Министерството на труда и социалната политика и от консултантска компания. Организатор на семинара за усвояването на структурните фондове е евродепутатът Илияна Йотова.

Целта е да откроим най-добрите възможности за всяка от общините, според нейната специфика, за да бъдем наистина полезни, а не да теоретизираме, обясни пред Дарик Йотова.

Тя посочи, че местните власти не са наясно с механизмите за съфинансиране на разработените проекти и с организирането на така наречените местни инициативни групи, в които трябва да има представители на общината, на бизнеса и неправителствените организации. Експертите ще предоставят днес информация по тези въпроси.

В семинара, който започва от 11 часа в Пресклуба на панаира, ще участват заместник-директорът на ДФ”Земеделие” Емил Дърев, изпълнителният директор на консултантската компания “Булброкърс” Евгени Борисов и старши експертът в дирекция “Европейски фондове, проекти и програми” на социалното министерство Станислав Червенков.