Размразяват производството на цигари в Пловдив до началото на ноември?
Размразяват производството на цигари в Пловдив до началото на ноември? / netinfo
Новият собственик на “Цигарена фабрика Пловдив” – “Сигма консулт”, влиза във владение официално днес. За 11 часа е насрочено първото акционерно събрание на дружеството сле приватизацията му на фондовата борса през юли, което бе съпроводено със скандал и признание на Комисията за финансов надзор, че избраният метод за продажба е ощетил държавата в цената.

Очаква се днес да станат ясни намеренията на новите собственици за възстановяване на производството в затворената от 5 месеца фабрика. От “Сигма консулт” са подали  искане за одобряване на 4 нови собствени марки. Според работещи в цигарената фабрика, те са разработени от пловдивските технолози и се очаква до месец и половина – два да бъде отново стартирано производството като началото ще бъде поставено със 100-милиметрова слимова цигара и още една нова марка. Преди приватизацията “Булгартабак холдинг” прекрати лицензиите за произвежданите в Пловдив марки, макар повечето от тях да са собствени разработки.

10-ина технолози от съкратените преди 5 месеца служители на фабриката са върнати на работа, научи Дарик. Те подготвят размразяването на производството заедно с още 30 души, които останаха и след спирането му.