След като се появиха кадри, на които се вижда как група младежи задигат кутия с дарения от магазин, полицията успя ги установи. Единият, който е само на 16 години, вече е задържан. От няколко месеца същите младежи извършват кражби в различни квартали. Три полицейски управления са работили по разкриването на групата, предава NOVA.

Младежи откраднаха кутия за дарения от денонощен магазин в Пловдив


„На 6 януари около 20.50 ч. е получен сигнал в Първо районно управление, че е извършен грабеж на жена около 60-годишна възраст на паркинг пред магазин. Предприехме действия и благодарение на отличната комуникация, която имаме с другите полицейски управления установихме, че това са лица, живеещи в кв. „Столипиново”. В рамките на 2 дни разкрихме, че съпричастен към грабежа е въпросният 16-годишен. Той е криминално проявен. Спрямо него са прилагани възпитателни мерки от Местната комисия за борба с противообществени прояви. В хода на работа той направи пълни самопризнания. Групата е откраднала от жената около 400 лв., като лицата посочиха къде са изхвърлили документите й. Средствата са похарчени”, разказа гл.инспектор Александър Костадинов, началник на Първо РПУ в Пловдив.

„Установено е, че лицето е част от група малолетни и непълнолетни, които са извършвали и други престъпления. Те са съпричастни към две кражби на кутии за дарения”, уточни гл. инсп. Иван Петков, началник на Пето РПУ в Пловдив.
NOVA