/ ThinkStock/Getty Images
В месеца на животните и хората, които ги обичат кметът на район " Южен" Борислав Инчев призовава всички домоуправители на етажната собственост да информират писменно колко броя кучета се отглеждат и от кого и на какъв административен адрес, в съответната етажна собственост. 

Още три улици в район „Южен“ имат ново осветление

"По този начи ще бъдат обхванати повече собственици на домашни любимци, ще бъдат регистрирани в електрония регистър на Община Пловдив и наистина ще бъдем отговорни не само, към себе си, а и към всички ни, ще имаме една по точна информация за действителния брой домашни кучета отглеждани на  територията на района. По данни от електрония регистър в Южен са регистрирани до момента  1002 кучета", сподели Инчев. 

"Бъди отговорен  към себе си, към децата ни и към обществото - това е мотото на кръглата маса, организарана в района която ще се проведе на 14 септември, в 13.00 часа в заседателната зала на район "Южен", допълни кметът.

По обширната тема за животните и отговорността на всеки един от нас, свои гледни точки ще представят директора на ОП "ЗВК" Пловдив- Георги Божев, Яна Янкова управител на Немския кастрационен център , д-р Шанков  председател на Пловдивското киноложко дружество, Йорданка Цонева - гл. експерт към дирекция "ЕУО" при Община Пловдив, както и инж. Е. Първанова - нач. отдел "ЕЗОСД" при район "Южен". 

Нов тротоар и улично осветление монтират край детска градина в "Южен"

Предстои и награждаване на поредното куче, спечелило пакет с подаръци по проект иницииран от Община Пловдив - "Регистирай куче - спечели награда", както и свободна дискусия на всички присъстващи. Целта на кръглата маса е да се превърне в една дискусия свързана с проблемите не само на домашните любимци, а и на бездомните кучета и котки. Събитието е открито и вески които желае може да присъства.