Протестиращи блокираха Рогошко шосе, искат незабавна реконструкция на пътя

Протестиращи блокираха движението по Рогошко шосе
Протестиращи блокираха движението по Рогошко шосе
С плакати „И ние сме част от Пловдив“ и „Искаме ремонт сега“ няколко десетки души се събраха на граждански протест срещу състоянието на пътния участък между "Рогошко шосе" и река Марица в града под тепетата.

Протестиращи блокираха движението по Рогошко шосе

Представителите на част фирмите, чиито офиси се намират по протежението на пътната артерия, блокираха за около 20-на минути Рогошко шосе. Те настояват за цялостна и незабавна рехабилитация на настилката на отсечката, която е в окаяно състояние.


"Протестът на работещите на Рогошко шосе е напълно основателен и Община Пловдив трябва спешно да направи ремонт на разбития пътен участък", заяви общинският съветник от “Съюз за Пловдив” Евелин Парасков, който се включи в протеста и разговаря с хората.

Протестиращи блокираха движението по Рогошко шосе

Дарик вече ви съобщи, че за изготвянето на проект за реконструкцията на Рогошко шосе, местната управа обяви обществената поръчка. Тя беше на стойност 753 000 лева без ДДС и в нея бяха включени още няколко важни инфраструктурни обекта в града.


Община Пловдив има сключен договор от края на месец март т.г. за проектиране на ремонта и реконструкцията на „Рогошко шосе“. Проектирането е разделено на два етапа. Първият включва основен ремонт на пътната артерия от моста на Адата до землището на град Пловдив. Дейностите предвиждат изграждане на ВиК мрежа, ново улично осветление, озеленяване, велоалея и поставяне на нова тротоарна настилка.

Пътят ще бъде проектиран и изграден, така че да отговаря на изискванията за преминаване на интензивен трафик от тежкотоварни камиони. В този етап се предвижда ремонт и запазване на съществуващите габарити, както и реконструкция на улицата, водеща към ПИМК и Дунапак, заявиха от общинската администрация.