/ снимка: Дарик радио Пловдив, архив
750 000 лв. дава Община Пловдив за проектиране на улици и булеварди в града
Мащабните ремонти в Пловдив ще продължат и през другата година. Това става ясно от обществената поръчка, обявена от градската администрация. Тя е на стойност 753 000 лева без ДДС и е за проектиране на няколко важни инфраструктурни обекта в града. Парите бяха осигурени на заседанието на местния парламент на 11 юли, тази година.

Процедурата е открита е и разделена в 11 обособени позиции. Дългочаканата реконструкция на ул. „Даме Груев“ - една от основните пътни артерии в квартал Кючук Париж, е на път да се случи. Изготвянето на проекта за реконструкцията на отсечката в участъка от транспортен възел „Родопи“ до бул. „Македония“ струва малко над 33 000 лв.

Освен "Даме Груев", поръчката включва изготвяне на проекти за ремонтите на още няколко важни за града обекти - в центъра и в т. н. периферия. Става въпрос за бул.”Хаджи Димитър”, улиците „Богомил“ , ”Любен Каравелов”, „Граф Игнатиев“, „Цар Асен I“, „Леонардо Да Винчи“,  „Борислав“, „Хайдушка“, „Доспат“, „Крали Марко“ и „Добри Чинтулов“,  реконструкцията на Рогошко шосе, продължението на бул. „Македония“ до бул. „Ал. Стамболийски“, връзката между „Кукленско шосе“ и улица „Цар Симеон“ , както и ул. „Полет“ в „Северен“.

Разширена ще бъде и велоалейната мрежа в града, която в момента е с дължина от близо 50 км.

Срокът за получаване на оферти за участие в обявената от Община Пловдив процедура е 31 октомври, 2017г.