/ снимка : Дарик Пловдив
РЕМОНТИ ПЛОВДИВ
94222
РЕМОНТИ ПЛОВДИВ
  • РЕМОНТИ ПЛОВДИВ
Мащабни ремонти ще стартират от началото на другата година в Пловдив. На заседанието си днес местният парламент осигури 700 000 лева за проектиране на няколко важни инфраструктурни обекта в града. Реалните ремонтни дейности ще стартират през следващата година. 

Дългочаканата реконструкция на ул. „Даме Груев“ - една от основните пътни артерии в квартал Кючук Париж, е на път да се случи. Цялостната реконструкция на улицата ще започне през другата година. За целта днес градските старейшини отпуснаха финансиране за изготвяне на проект за бъдещия ремонт, който ще е приоритет за администрацията, подчерта кметът Иван Тотев. 

Освен за "Даме Груев", ОбС одобри финансиране за проектирането на още няколко важни за града обекти от т. н. периферия на града, обясни Тотев. Става въпрос за нуждаещото се от цялостна реконструкция Рогошко шосе, за изграждането на нова велоалейна мрежа в града, за продължението на бул. „Македония“ до бул. „Ал. Стамболийски“, за връзката между „Кукленско шосе“ и улица „Цар Симеон“  или новият надлез, който ще свързва районите „Южен“ и „Тракия“, както и за ул. „Полет“  в „Северен“. 
 
Разширена ще бъде и велоалейната мрежа в града, която в момента е с дължина от близо 50 км.

Още подробности чуйте в звуковия файл.