Над 2000 души събра вторият протест в Пловдив в подкрепа на д-р Иван Димитров, задържан за убийството на криминално проявения Жоро Джевизов-Плъха
Над 2000 души събра вторият протест в Пловдив в подкрепа на д-р Иван Димитров, задържан за убийството на криминално проявения Жоро Джевизов-Плъха / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Лекарските съсловия от Пловдив, София, Варна и Стара Загора също изразиха подкрепа за доктора
Брифинг по повод задържането на д-р Иван Димитров, задържан за убийството на криминално проявения Жоро Джевизов-Плъха, ще даде в 11 часа днес Окръжната прокуратура в Пловдив. На пресконференцията се очаква да се внесе яснота по случая, който предизвика широк обществен отзвук в цялата страна.
 
Припомням, че вчера в града на тепетата над 2000 души изказаха своята подкрепа за задържания доктор. Протести в защита на медика се проведоха и в София, Варна и Стара Загора.  


Мащабна подкрепа за пловдивския лекар (ВИДЕО)


На демонстрацията вчера в Пловдив бе отправен призив протестите да продължат всеки ден до освобождаването на лекаря. Хората скандираха "Свобода за доктора". Настояват и за промяна в Наказателния кодекс. Мнозинството счита, че е убийството на криминално проявения мъж от ромски произход, с прякор Плъха, е станало при неизбежна самозащита от страна на доктора.
 
Разследването до момента е в активна фаза. Извършени са огледи на местопрестъплението, разпитани са множество свидетели. Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза. Предвиденото в закона наказание по обвинението, отправено на доктора, е от 10 до 20 години.
 
Това е и единствената до момента официална информация от органите на реда по случая.

Днес в 17:30 часа изтича първоначалната мярка за задържане на д-р Димитров.

Очаквайте подробности!