Производителите на F-16 представят най-новите си технологии
Производителите на F-16 представят най-новите си технологии / netinfo
Най-новите технологии на американската корпорация "Локхийд-Мартин" ще представи днес в Пловдив вицепрезидентът й Уилям Пъркинс. В рамките на Международното изложение за военна техника Хемус 2008, специалисти и журналисти ще имат възможност да изпробват уникалния F-16 - симулатор на щанда на „Локхийд-Мартин".

Системата за тренировъчни полети F-16 осигурява както симулация на полет, така и бърза реакция в критични моменти. Разполага с панел за управление на изтребителя, тактическа и оръжейна тренировъчна техника.

Изтребителят от пето поколение F-35 „Мълния” на „Локхийд-Мартин", който изпълни успешно първия си полет в края на 2006-а година, постави началото на най-голямата по мащаб програма за полетни изпитания в световната авиационна история.

“Локхийд Мартин” с F-16, “Боинг” с новите F-18 и шведският консорциум СААБ с “Грипен” са корпорациите, отправили оферти към българската страна за въоръжение на нашите ВВС.

Преди повече от година румънският министър на отбраната отправи предложение към София двете страни да обединят усилията си при покупката на изтребители. Според Букурещ по този начин би могла да се издейства от производителя по-изгодна цена, а също така да се обедини и центъра за подготовка на пилоти и сервизна поддръжка на летателните апарати.