Форум за социално предприемачество
Форум за социално предприемачество / снимка: Кирил Кирилов
Румен Радев увери, че парламентът ще бъде сформиран в законовия срок
Румен Радев
93146
Румен Радев
  • Румен Радев
Ще свикаме новото Народно събрание в законно установения срок, който е до месец, но моето намерение е това да стане по-рано, заяви президентът ген. Румен Радев при откриването на „Шестия европейски панаир на предприятията и кооперациите от социалната икономика” в Международен панаир – Пловдив. По думите му моментът е труден и най-вероятно за съставянето на правителство ще се наложи коалиция и ще са необходими компромиси.

Не искам да пресирам партиите, допълни държавният глава и коментира още, че изборите са протекли нормално, като им даде висока оценка. Според него българите са имали възможност свободно да изразят своя глас. Що се касае до консултациите за Народно събрание обаче, има още време, категоричен бе Румен Радев.

Не е нормално няколко общинари да определят бъдещето на Копривщица, Копривщица принадлежи на България и е наше културно-историческо наследство, каза още президентът по повод решението на тамошния местен парламент да отмени статута на града като културно-исторически резерват.

Радев допълни, че впечатленията му от форума за социално предприемачество са отлични. Събитието е шанс хората със специални потребности да усетят нашата подкрепа, дължим им я, заяви още държавният глава.    

Чуйте и от прикачения звуков файл.