/ Габриела Чолакова
Габриела Чолакова откри благотворителна изложба
Животът е толкова пъстър. Смееш се, плачеш, страдаш, падаш, ставаш, продължаваш, а за да успееш, най-важното е да не губиш надежда и вяра. Трудно е, но не и невъзможно. Ще ви го докажем с историята на една млада и борбена майка с тежка диагноза – рак.

През обектива на надеждата

Габриела Чолакова е само на 27-години от Пловдив. От години тя се бори с онкохематологично заболяване – лимфом. Любовта и към фотографията е нестихваща, завършила е висше образование „Фотография и графичен дизайн“ и работи активно като фотограф, провежда и различни обучения.

Габриела Чолакова
Габриела Чолакова

„Преминала съм през целия "красив път" на тази битка във всичките му форми - химеотерапии, лъчетарапии и трансплантация на стволови клетки“, сподели Габриела пред dariknews.bg.

Дълго време тя се е срамувала от заболяването си и го криела, докато един ден е осъзнала, че с диагнозата се живее и, че хората с подобни заболявания имат нужда да говорят за това, а не да се крият. Именно заради това тя започва да организира

благотворителни каузи

показвайки любовта си към фотографията, която я превръща във вдъхновение за други.

„Целта ми е да им покажа чрез личния пример, че ние също можем да сме красиви и успешни. Можем да творим, да създаваме и разпространяваме красота и добро, да живеем с огън и страст. Искам да им докажа с живота и личността си, че ракът вече не е символ на фатален край“, категорична е Габриела.

Наскоро тя представи благотворителна изложбата в подкрепа на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. Тя и нейните завършващи курсисти подредиха 18 фотографии.

Габриела Чолакова
Габриела Чолакова

„На събитието дойдоха семейства с онкоболни дечица, с които се запознахме. Сега майките ги водят всеки понеделник в студиото ми, за да работим по фотография. Виждам тези деца будни и запалени, те светят. Ужасно трудно е да предизвикаш пламъче в очите на детенце с тумор, на което са отваряли главичката 11 пъти... Тези деца имат нужда дори повече от такова внимание, отколкото от средства. Майките им споделят, че от години не са ги виждали така мотивирани и греещи. Това е моята мисия!“, емоционално разказва Габи.

Тя често снима благотворително семейства с онкоболни деца. Планира около Коледа да го направи и в пловдивското детско онкохематологично отделение.

„Първата ми цел е да се докосна лично до тези хора, за да създадем приятелства и да мога да им подаря поне частичка от моята надежда и сила. А те самите крият невероятни сили и потенциал“, споделя за плановете си младата жена.

През новата година планира и голяма изложба. „Тези хора имат нужда от помощ, а заедно можем да дадем такава. Нужна ни е подкрепа - както финансова, така и морална“, разказва тя.

Габриела Чолакова

Танцът на живота й - вдъхновение и страст

„Бих определила себе си с една единствена дума - "страст". Просто защото не мога да живея без емоции, вижда се и в събитийната ми фотография, страст и вдъхновение“, така определи себе си пред dariknews.bg Габи и допълни:

„Можем да бъдем вдъхновени и да живеем с огън в нас. Мечтая да го покажа на света.“

Габриела Чолакова
Габриела Чолакова

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня