Младежка надпревара
Младежка надпревара / netinfo
Младежка надпревара „Разчупи се“ ще се проведе днес от 18:00 часа в Цар - Симеоновата градина. Събитието се организира от Областнияинформационен център - Пловдив и Национален алианс за работа с доброволци, по повод Международния ден на младежта. То е посветено на 2018 г. - година на Европейска година на културното наследство.

Участници на възраст между 15 и 29 години, групирани в 15 отбора, ще мерят сили в 15 игри-изпитания. Тимовете ще се състоят от 2 до 4 човека - група от приятели, съмишленици, колеги, членове на организация. Всеки отбор ще трябва да премине през общо 15 игри. За всяко изпитание ще разполагат с 5 минути като според представянето си, ще получават точки. Точки за крайното класиране ще им донесе и редът, по който финишират в надпреварата. На един от пунктовете експертите на ОИЦ-Пловдив ще очакват участниците с предизвикателство на тема Европейски съюз.

Отборът победител получава голямата награда - скок с бънджи за всички членове на тима. Участниците, класирали се на второ място, ще се сдобият със страхотни хамаци, а тези  на трета позиция - ще получат ваучери за отборна игра в Ескейп стая. За всички състезатели са осигурени подаръци и грамоти за достойно представяне.

Събитието ще завърши с концерт  до Виенския павилион.