/ ОДМВР-Пловдив
Повдигнаха обвинение на  бандита, ограбил бензиностанция с противогаз край пловдивското село Труд. Това съобщиха от пресцентъра на Районна прокуратура-Пловдив. 

Рецидивист с противогаз на главата ограби бензиностанция край Пловдив 

44-годишният С.Р. е обвинен в грабежа на 1200 лв. от касата на бензиностанцията, след като ударил и заплашил дежурния служител в търговския обект.

Бандитите, ограбили казиното в Карлово, вече са зад решетките        

Припомняме, че на 24 януари 2020 г,, около 2.20 часа през нощта, нападателят посетил бензиностанция, намираща  се на изхода на с. Труд. Той пристигнал с лек автомобил, слязъл от него и се отправил съм дежурния служител в търговския обект. Заплашил го с пистолет и взел от служебната каса сумата от 1 200 лева. За да не бъде познат, С.Р. си сложил противогаз на главата.

Въоръжен ограби банков клон в София

След като взел парите, бандитът отново се качил на колата си и се прибрал в близко предприятие, където бил нощна смяна на работа. Няколко часа по-късно е задържан от служители на полицията. По делото се извършват разпити на свидетели,  назначени са експертизи, като една от тях е за установяване на вида на използваното оръжие.

Пловдивски полицаи ще лежат 6 години в затвора за грабеж и рекет

Нападателят е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре - 28 януари, Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за определя на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.