/ ThinkStock/Getty Images
Пловдивският апелативен съд потвърди 6-годишните присъди, постановени от Окръжния съд под тепетата, срещу полицаите Стефан Модев и Петър Атанасов.

Униформеният от Охранителна полиция и разузнавачът от сектор "Криминална полиция" в обжалваха преди наложеното им наказание
от окръжните магистрати и делото се гледа преди месец и половина на втора инстанция.

Бивш полицейски началник се изправя пред съда в Пловдив за корупция

Двамата са признати за виновни за това, че на 27 май 2017 година в Пловдив са извършили грабеж на микробус „Фолксваген“ на стойност 8 000 лева, натоварен с 37 500 кутии маркови цигари на обща стойност 281 250 лева.

Цигарите и бусът били собственост на търговеца Еркан Хаков от Пловдив. Грабежът беше извършен в складова база на Кукленско шосе, но двамата служители на реда бяха задържани. 

Осъдиха бивши полицаи на 6 г. затвор

Модев има наложено наказание от една година затвор и за това, че не е съхранявал правилно служебното си оръжие, както и  боеприпасите за него - 8 бойни пистолетни патрони и 8 стоп патрони, като не е взел необходимите мерки за сигурност  и ги е държал извън метална каса. 

Съдът върна зад решетките полицаите, обвинени в рекет и грабеж

Според съда двамата са извършили грабежа, което е доказано от показанията на свидетелите и записите на охранителни камери. 

Директорът на полицията в Раковски остава в ареста

Решението на Апелативен съд може да бъде обжалвано и протестирано Върховения касационен съд в петнадесетдневен срок.